Egyéb kezelések kategória bejegyzései

Egyéb kezelések bemutatása

Köpölyözés

Az ember testének “tudatosulásával” egy időben igyekezett már szervezetét a rossz, kellemetlen elváltozásoktól megszabadítani: keléseket, gyulladásokat, egyéb duzzanatokat egyszerűen felnyitott, hogy biztosítsa az “elfolyást” a külvilág felé.
A köpölyözés, az ókori Mezopotámiából származó emblémák szerint, már i. e. 3000 évvel is használatos volt.
A 19. századig a módszer világszerte elterjedt és hatásos eljárás volt; később azonban a klinikai-, kémiai kutatások előtérbe kerülésével teljesen kiszorult a gyógyászatból.
A régi időkben köpölyként az állatok felmelegített szarvát vagy bambusznádat használtak később az ún. tüzes csészét. 1945-ig Hazánkban is elterjedt volt, és a hagyományos orvosi gyakorlatban is előszeretettel használták.
A köpölyözés során vákuummal méregtelenítik a szervezetet.
Az eszközöket a testünket behálózó meridiánok különböző pontjain helyezik el.

A mai vákuumos köpölyök jól tapadnak a bőrfelszínre és pontosan szabályozható a szívóhatásuk. Hatására a test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér, a köpöly alatt a bőr kimagaslik és a vérbőség hatására élénkpiros lesz. Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik, beindul a méregtelenítés. A kötőszövetek megtisztulnak a felhalmozódott salakanyagoktól, majd a vese irányába távoznak.
Leggyakrabban a narancsbőr eltüntetésére és helyi fogyasztásra használják. De hatásos izomfájdalmakra, az izomláz, a megfázás, az allergia, az asztma, a tüdőgyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint különböző anyagcsere-rendellenességek és menstruációs görcsök oldására is. Alkalmazható a kullancs- vagy méhcsípésekből visszamaradt mérgek eltávolítására is. A szívó hatás folytán azonban még fokozza az ozmotikus nyomást is, helyi ödémát kelt, a nyirok-visszaáramlását fékezi. Mindezzel a helyi immunválaszt is serkenti. Általános hatása is van: az érkapillárisok átjárhatóságának fokozásával elindít egy ön-hematolízist, azaz egy saját vérbontást. Ez általános serkentő hatású az agykéreg érző képviseletére.

A köpölyözésnek több változata létezik:
– Általános száraz köpöly: Kínában betegségek megelőzésére alkalmazzák. Az alkohollal megtisztított bőrfelületre helyezik az üvegburákat, és maximum 15 percig hagyják rajta, hogy ne maradjanak foltok a kezelés után.
– Villám köpöly: Cuppogó köpölyözésként is ismerik, a lényege ugyanis az, hogy a száraz bőr ugyanazon pontján gyors egymásutánban felemelik, majd újra visszahelyezik a köpölyt, és a mozdulatsor a vákuum hatására cuppogó hangot ad ki. Ez a kíméletes módszer a legyengült szervezet megerősítésére, valamint izomlázra is hatásos lehet.
– Csúsztatós köpöly (népi nyelven „nyúvasztás”): Ezzel a változattal a nagyobb bőrfelületeket lehet kezelni. A bekrémezett bőrre nagyobb méretű köpölycsészét helyeznek, majd azt a meridián irányával megegyezően húzogatják. A szívó hatás miatt a bőr kipirosodik, a kötőszövet érzékenysége miatt kicsit fájhat is a kezelés. Izomfájdalmak, reumatikus betegségek enyhítésére alkalmazzák. Használható diagnosztikai célra is: ahol pl. a háton, a gerinc mellett jobban kipirosodik a bőr, ott a beteg szervnek megfelelő háti reflexpont.

– Köpöly masszázs: A csúsztatós köpölyözéshez hasonlít. A váltakozó erősségű szívó hatás feszessé teszi a kötőszöveteket, széttöri a zsírsejteket, melyek a méreganyagokkal együtt távoznak a szervezetből, így a fogyás nem kilókban, hanem centiméterekben mérhető. A narancsbőr ellen is hatékony, ám korántsem fájdalommentes módszer, és előfordulhat, hogy kisebb véraláfutások is keletkeznek a bőrön, ezek szerencsére néhány napon belül felszívódnak.

Testgyertya

A meridiánok elmélete szerint a testi tüneteket, fájdalmakat az életenergia áramlásának zavarai okozzák. A fő meridiánok (energiavezetékek) pontjainak (akupresszúrás/akupunktúrás pontok) stimulálásával az energiaáramlás befolyásolható, az energiablokkok feloldhatók, így a tünetek enyhíthetők, ebben lehet segítségünkre a testgyertya. A testgyertya enyhe hő és vákuum hatásával valamint a gyógynövények gőzeinek segítségével stimulálja a meridiánokon lévő energiapontokat és enyhítheti a tüneteket. A testgyertyával kezelhető minden olyan energiapont melyhez hozzá tudunk férni. A gyertya hatását rövid megelőző masszírozással, enyhe nyomással fokozhatjuk.

Fülgyertya

A fülgyertya a népi gyógyászatban évezredek óta használatos eszköz.
Cső alakú méhviasszal átitatott szövet gyertyát dugnak a páciens fülébe, melynek végét meggyújtják. A külső hallójáratba helyezett fülgyertya égése során enyhe hőhatás és vákuum keletkezik. A jótékony meleg javítja a keringést, az enyhe vákuum a betegség, fertőzések miatt rosszul átjárható fül-és arcüregekkel, fejfájással, migrénnel kapcsolatos panaszokon enyhíthet, valamint a fülgyertya használat a fülzsír fellazításában is segít. Mindemellett a fülgyertya stimulálja a külső hallójáratban elhelyezkedő, más módon alig elérhető akupunktúrás pontokat. Tapasztalt bioenergetikusok, gyógyítók szerint a fülgyertya kezelés segít helyreállítani a szervezet bioenergia-egyensúlyát. A fülgyertyázás nyugtató, ellazító élménye hozzájárulhat a stresszes panaszok enyhítéséhez, a kikapcsolódáshoz, relaxációhoz.

Tibeti kristálygyógyászat

A kezelés alkalmával a probléma gyökerét keressük, és azt kezeljük. Harmóniába hozva a testet és a lelket. A páciens nem csak kezelt, de partner is a gyógyulása érdekében.

A terápia egy beszélgetéssel kezdődik, ami alapján megkeressük a kiváltó lelki okot. Ezután egy kristályrúddal történik a kezelés. Végül egy úgynevezett kristályággyal fejezzük be a terápiát.

Tibeti kezelés

Tibeti gyógymasszázs kristálybottal /gyamzo/, hangtálakkal

Ezen egyedi masszázsforma egy csokorba foglalja a masszázs-, kristály- és hangterápiát az ősi elemek kisugárzásával karöltve, ezáltal gyógyír testre, lélekre, szellemre egyaránt.
Tiszta, pozitív energiát közvetít, teljes energetikai kezelést is nyújt.
Holisztikus szemléletű – az ember teljes egészét egy egységnek tekinti /test-lélek-szellem/, és ezt harmonizálja.
A masszázsmozdulatok lassúbbak, meditatívabbak, mint az általános masszázsoknál.

Áldásos hatásai:
• izomlazító
• salaktalanító
• immunerősítő
• fájdalomcsillapító
• relaxáló
• oldja a feszültséget
• enyhíti a szorongást
• optimalizálja a vér- és nyirokkeringést
• erősíti testtudatunkat
Kellemes, kiegyensúlyozott közérzetet biztosít, belső és külső egyensúlyt ajándékoz, a természetes harmóniát visszaállítja.
Test-lélek-szellem összehangoltan feltöltődik.

Kristály masszázs

A kristály masszázs az egyik legbensőségesebb, legpihentetőbb masszázsunk. A kristályok által felerősített energiaáramlás a blokkok oldását eredményezi, akár fizikai szinten is. Amikor ellazulva engedjük, hogy a kristályok kifejthessék hatásukat, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a regenerálódási folyamat.
Napjainkban egyre inkább visszafordulunk a természethez, s újra szívesen alkalmazzuk a természetes megoldásokat, amit már őseink igen hatásosan alkalmaztak, hiszen ismerték a természet minden fortélyát – együtt rezdültek a természettel.A kristályok állandó, tökéletes rezgést hoznak létre, amelyek segítségével képesek hihetetlen mértékben harmonizálni közvetlen környezetük rezgését. Ezáltal növelik az éltető energia áramlását is az ember fizikai és finom-testeiben.
Abban az esetben, amikor ezen kristályrezonanciát a hibásan működő energiarendszerekre irányítjuk, teljesen helyreállíthatjuk az egyensúlyt, a rossz közérzet megszűnik, a test újraszervezi, „összerendezi” magát, összhangba kerül.
A masszázs alkalmával nagymértékben feltöltődünk energiával, test-lélek-szellem felfrissül, ellenállóbbá válunk, nyugalom árasztja el teljes lényünket. A kezelés egy hegyikristály gömbbel és egy rózsakvarc gömbbel történik, valamint a csakráknak megfelelő kristályokat használunk.

Energiamasszázs, szeretetmasszázs, auramasszázs, lélekmasszázs

Különleges masszázsfajta. Az auránkban dolgozik a terapeuta.
Ha testi, lelki és szellemi szinten kiegyensúlyozottan élünk, akkor az energia akadálytalanul áramlik. Ha azonban bármelyik szinten problémánk van, az energiák megakadnak, beszűkülnek vagy elzáródnak. Energetikai blokkok jönnek létre, amelyek a kiváltó ok tartós fennállása esetén idővel betegséghez vezetnek. Ezek a blokkok gátolják az energia szabad áramlását, így bizonyos szervekben energiahiány, míg máshol energiatöbblet alakul ki. Az energetikai kezelés során felszabadulnak a blokkok, ezzel szabad áramlást biztosítva pedig elérhető, hogy az éltető erő a beteg testének összes sejtjéhez újra eljusson, és ezzel szervezetének öngyógyító folyamatai felgyorsulhassanak. Így az egész szervezet energiaharmonizációja elérhető vele. Már a konkrét betegségtünetek megjelenése előtt hatékonyan kezelhető a kialakult energetikai zavar, bármi okozta is azt. Mindez azt jelenti, hogy nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, az egészség fenntartására is alkalmas.
A kezelés fekve a test érintése nélkül folyik.

Hangmasszázs

A buddhista szerzetesek évszázadok óta alkalmazzák a hangtálakat a test és a tudat egységének megteremtéséhez. A tálakat eredetileg hétféle fémből készítették, amelyek egy-egy bolygó energiát képviseltek: az arany a Napot, az ezüst a Holdat, a higany a Merkúrt, a réz a Vénuszt, a vas a Marsot, az ólom a Szaturnuszt, az ón a Jupitert. A fémek már önmagukban is rendelkeznek bizonyos rezgéstartománnyal, de az ötvözet olyan frekvenciát bocsát ki, amelyek képesek az emberben az ősállapot érzését kelteni. A kezelés fekve történik és a terapeuta a testre, és a testköré helyezi a tálakat, majd megfelelő sorrendben megkondítja azokat egy filcütővel. A hangtálakból előhívott rezgések a bőrön át jutnak be, majd koncentrikus körök formájában végigáramolnak a testen. Mivel testünk közel 80%-a folyadékból áll, a hangtálak által kibocsátott rezgések egészen sejtszintig is eljuthatnak. Ezáltal olyan helyeken is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az ízületek, a véráramon és a nyirokkeringésen keresztül pedig elérnek minden belső szervet. Fizikai szinten oldják az izomgörcsöket, fájdalmakat, és aktivizálják az anyagcsere folyamatokat. Oldja a stressz okozta feszültségeket, megszünteti a hát és derékfájdalmakat, ellazítja a nyaki és váll izomzatot, megszünteti a migrént, javítja a légzést, javítja a vérkeringést, beindítja az öngyógyító folyamatokat. Energetikai szinten megfelelő rezgésszámú energiával látja el a szervezetünket. Az energiagömbök megnyitják és átmossák a csakrákat, így a kezelés végére harmonikusabb állapotba kerül a páciens. A hangmasszázs alfa állapotot is eredményez. A testben lévő durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli.