Babamasszázs

Enyhe, cirógató testmasszázs, melyet a babák nagyon szeretnek. Rendszeresen végezve egy kiegyensúlyozott boldog baba lesz a piciből.
A legkisebbeknek való igazán. A csecsemőknél ugyanis a bőr az új környezettel való kapcsolatba lépésük egyik forrása. Ahogyan nő a kisbaba, és fokozatosan fejlődnek ki érzékszervei, egyre bővülnek a vele való kapcsolattartás lehetőségei. Az érintés átadja helyét a beszédnek, a mozgásnak, a játéknak.
Már újszülött korban jótékony hatású, hiszen az első hetekben sok kisbabának okoz kellemetlenséget a hasfájás. Természetes fájdalomcsillapítóként jól alkalmazható a has masszírozása. Mivel egy puffadt, gázos has különösen érzékeny, nagy körültekintéssel kell végezni. A kéz melege, a finom simogatás, a célirányos mozdulatok általában segítenek a gázok és a széklet ürítésében.
A csecsemők masszírozásának több ezer éves hagyománya van. A természet-közeli népeknél az érintés természetes része az életnek, s anyáról gyermekre száll a masszázs tudománya. Rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését, a mozgáskoordináció fejlődését. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Javítja a nyirokkeringést, ezáltal erősíti az immunrendszert (nő az antitest szám). Fejleszti a nyelvi fejlődést, az érzékszerveket, a masszázs ideje alatti beszéd-, szem- bőr, kontaktussal (hallás, látás, szaglás, tapintás). Serkentő hatásával párhuzamosan segít a relaxációban és az elalvásban. Jó hatással van a baba testi-, szellemi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is.