Talpmasszázs

Talpunk szerveink, nyirok- és idegrendszerünk, végtagjaink és csontjaink állapotának tükre. A reflexológiát hosszú időn át betegségek elleni gyógymódként alkalmazták, s manapság is rengeteg híve van. A tenyéren és a talpon végzik, azon az alapon, hogy e két testtájék minden része összefügg a testkülönböző szerveivel. Ha tehát a tenyér és a talp bizonyos pontjait masszírozzuk, az hatással van a megfelelő szervekre.
A talpmasszázs több ezer éves népi gyógymód, amely az egyik legösszetettebb masszázsfajta. Használták már a keresztények és a kínaiak is. Mivel a kezelés hatékonysága tudományosan igazolt, Európában is nagyon elterjedt. A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A “közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek.
Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalom érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. A talpon található reflexpontokon keresztül a test minden egyes részére hatni lehet. Ez a kezelés mindemellett oldja a feszültséget, és az energiablokkokat, valamint felerősíti a szervezet öngyógyító képességét, védekező erejét. A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Kiegészítő kezelésként is alkalmazhatjuk.