Reiki

A Reiki egy összetett japán szó, jelentése:

Rei – egyetemes

Ki – életerő energia

EGYETEMES ÉLETERŐ ENERGIA

A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege, hogy a Világegyetem gyógyító energiáit magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel egy másik élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba.

Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az Élet energiája.

A behangolás a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül.

Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottabbá válunk a saját magasabb rendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetség és kreativitás. A változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni.

Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. sz. végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyította meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.

A Reiki egy természetgyógyászati módszer, egy transzcendentális iskola, ezoterikus behangolás, amely csak a XX. században vált elérhetővé az átlagemberek számára. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.

A Reiki energia világnézetre való tekintet nélkül működik hívőknél és ateistáknál egyaránt, nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez a szeretet energiája

A Reiki hatásmechanizmusa kozmikus életenergia.

A Reikit a gyógyító nyitott csatornáján hívja le. A reiki az energiát nem a gyógyítótól veszi el, hiszen az energia kívülről jön. A kezelt személy egy tiszta csatornán át jut energiához, így semmit nem vesz át a kezelő, gyógyító személyes energiájából.

Reikinél, ha kialakul a kezelési szándék és a kezek az adott testre / test fölé kerülnek, az energia máris magától áramlik, nincs szükség a kezelést végző személy feszült figyelmére . A kezelés alkalmával a Reikit adó személy kezeit többféle pozíciókban használja, mely a fizikai testtel, a csakrákkal és a szerveinkkel van kapcsolatban. Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, átfogóan regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat, s a Reiki energia ezeket a szerveket illetve a csakrák energiaáramlását igyekszik kiegyenlíteni, ezáltal a fizikai és lelki panaszok is enyhülni kezdenek.

A reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg.

A reiki kezelés formája minden egyes kezelést végzőnél más és más, kicsit eltér, de a kezelés központjában a test problémás, vagy fájdalmas része illetve a hormonrendszer áll.

A Reiki kezelés általában fekve történik, de a páciens kérésére széken ülve is elvégezhető. A reiki kezelés természetesen ruhában történik.

Gyógyuljon, frissüljön masszázs segítségével